15 Eylül 2013 Pazar

Kilo Vermek İçin Bunları Yapın

  Hiç yorum yok
Kilo vermek için bugüne kadar birçok farklı efsane duyduk. Kimileri doğru çıktı, kimileri ise efsane olmaktan ileri gidemedi. Aslında hepimizin bildiği bir kaç küçük öneri sayesinde sağlıklı bir şekilde fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Peki, kilo vermek için ne yapmak gerekir?

Bol su içmeniz gerektiğini hepiniz biliyorsunuz. Ancak gerçekten de su içmek, kilo verme ve sağlıklı yaşam için oldukça önemlidir. Su tüketimi metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını ve kalori yakımını kolaylaştırırken, aynı zamanda tuz gibi besinlerin vücutta oluşturduğu ödemin ve zararlı toksinlerin de atılmasını sağlar.
Yatmadan önce yemek yemeyin. Akşam yemeğinizi, yatmadan en az 2 saat önce tüketmeye özen gösterin. Akşam yemeğinde mutlaka protein olmalı ve bu öğün sizin en hafif öğününüz olmalı. Protein grubu besin grupları arasında en uzun süre tok tutan besin grubudur. Bu besin grubunu akşam yemeğinde tüketerek, yatmadan önce tekrar acıkmayı önleyebilirsiniz.
Spor yapın. En azından evinizin yakınlarında yapacağınız yürüyüş sayesinde fazlalıklarınızdan kurtulurken vücutta oluşabilecek sarkmaların da önlenmesini sağlayacaksınız. Spor için vaktiniz yoksa, 1-2 durak önce inerek günlük yürüyüş vaktinizi uzatabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder