2012-2013 Üniversiteler Arası Yatay Geçiş Nasıl Yapılır?
2 yıllık geçiş hakkı olan üniversiteler
dikey geçiş nasıl yapılır
üniversite yatay geçiş
Üniversiteler arası yatay geçiş nasıl yapılır
yatay geçiş İçin gerekli olan belgeler
Hiç yorum yok
Üniversitede Yatay Geçiş Nasıl Yapılır?,
2012 Üniversiteler Arası Yatay Geçiş Nasıl Yapılır,
2012 Yatay Geçiş İçin Gerekli Olan Belgeler,
Yatay geçiş yapmak isteyen arkadaşlar;
Başvurunuzu yarıyıl ve yaz tatilinde üniversitelerin internet sitelerinde ilan edilmiş en son tarihe kadar yapabilirsiniz.
Soru 1 ) Birinci sınıfın ilk döneminin sonunda yatay geçiş yapabilir miyim?
- Çoğu üniversite ilk dönemin sonunda yatay geçişi kabul ediyor ancak bazı üniversiteler dönem arası yatay geçişi kabul etmiyorlar.
Soru 2 ) Yatay geçiş kontenjanlarını nasıl öğrenebilirim?
- Yatay geçiş kontenjanları, belirli bir dönemde üniversitelerin internet sitelerinde ilan edilir ayrıca başvurmak istediğiniz üniversitenin öğrenci işlerini arayarak da öğrenebilirsiniz. trwikipedia.com
Soru 3 ) Yatay geçiş yapabilmem için not ortalamam kaç olmalıdır?
- İstenilen not ortalaması üniversitelere göre değişmektedir ancak en az 2.0 olmalıdır. Ne kadar yüksek olursa geçiş şansınız da o kadar yüksektir.
üniversitesi yatay geçiş şartları, yatay geçiş, üniversitesi yatay geçiş şartları 2012, 2 yıllık geçiş hakkı olan üniversiteler
Soru 4 ) En fazla kaç üniversiteye yatay geçiş hakkım vardır?
- Herhangi bir sınırlama yoktur. İstediğiniz kadar üniversiteye yatay geçiş için başvurabilirsiniz.
Soru 5 ) Kaç kere yatay geçiş başvuru hakkına sahibim?
- Her zaman bu hakka sahipsiniz, her sene başvurabilirsiniz ancak son sınıftaysanız başvuramazsınız.
Soru 6 ) Özel (Vakıf) üniversitesinde okuyorum, yatay geçiş için başvuru yapma hakkına sahipmiyim?
- Yapabilirsiniz, bu konuda herhangi bir engelleme bulunmuyor.
Soru 7 ) Başka bir bölüme yatay geçiş ile geçebilir miyim?
- Aynı yüksek öğretim kurumunda olursanız ve istenen koşullar sağlanabiliniyorsa çok rahat bir şekilde geçebilirsiniz ancak başka yüksek öğretim kurumunda başka bir bölüme geçmeniz biraz zordur.
Soru 8 ) Okuduğum üniversitede Ön lisans (Hazırlık) koşulu yoktu, ancak başvuracağım üniversitede var, geçiş yapamayacak mıyım?
- Geçiş yapabilirsiniz ancak, başvuracağınız üniversitenin belirli tarihlerde yaptığı yeterlilik sınavına girip başarmış olmanız gerekli ya da TOEFL (Test of English as a Foreign Language – Yabancı Dil olarak İngilizce Sınavı) gibi sınavlarda okulun belirlediği puanı almış olmanız gereklidir.
Soru 9 ) Hangi üniversitelere başvurmalıyım?
- Bulunduğunuz üniversitedeki bölümün taban puanının 15 puan üstü ve 15 puan altı olan üniversitelere başvurursanız daha sağlıklı bir sonuç alabilirsiniz.
Soru 10 ) Yatay Geçişlerde Torpil varmış doğru mu?
- Yatay geçiş yapmak için torpil lazımmış gibi kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmeyin, eğer not ortalamanız iyi ve şartları yerine getirebiliyorsanız yatay geçişiniz gerçekleşir, yatay geçiş başvurularının üniversite hocalarından oluşmuş büyük bir kurul tarafından gerçekleştiğini unutmayalım.
üniversitelerin yatay geçiş şartları 2013, üniversitesi yatay geçiş kontenjanları,dikey geçiş nasıl yapılır, üniversite yatay geçiş başvuru tarihleri
Soru 11 ) Yatay geçiş yaptım, Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurtlarında kalıyordum ve burs ya da öğrenim kredisi alıyordum, geçiş yaptım diye bunlar kesilecekmi?
- Hayır, kesilmez ancak Kredi ve Yurtlar Kurumuna bir dilekçe yazarak durumu bildirmeniz gerekmektedir. Okuldan yatay geçiş yaptığınıza dair aldığınız belge ile Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurtlarına başvurduğunuzda sizi asil olarak yerleştireceklerdir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder