27 Ağustos 2013 Salı

Beta Bot (Botnet) virüsü nasıl temizlenir?

  Hiç yorum yok
beta bot nasıl silinir, botnet virüsü nasıl temizlenir, windows vista beta bot virüsü nasıl temizlenir, windows 7 beta bot virüsü temizleme, beta bot nedir
Bilgisayar korsanlarının vazgeçilmezi botnet için oluşturulan Beta Bot adında virüs piyasada epeyi yankı bulmaya devam ediyor. Özellikle Windows Vista ve üstü işletim sistemli bilgisayarlarda görülen kullanıcının hiç dikkatini çekmeden sanki kendi kullandığınız programmış gibi güvenlik duvarına yeni bir girdi işlenmesi gerektiğini gösteren bir uyarı veriyor. Bu uyarıyı onayladığınız zaman Beta Botsisteminize tamamen yayılmış oluyor.
30 çeşit antivürüs programına tanımlı olan bu beta bot, kullandığınız antivürüs programı tanımlı ise sisteme tüm işlemleri solandırarak giriyor. Bundan nasıl kurtulabilirim diyorsanız. En sağlı bilgisayarınızı yeniden kurmaktır. Bilgisayarlarını yeniden kurmak istemeyenler için Program/ Ekle kaldıra bakmaları ve yabancı gördüğü programları kaldırmaları ve lisanslı antivürüs programı ile sistemlerini tamamen temizlemeleri gerekmektedir. Aksi taktirde sizin sisteminiz üzerinden korsanlar istedikleri şeyi yapabiliyorlar.
Beta Bot’un Bilgisayarınızda vereceği uyarı resimleri:


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder