Kerevizin Faydaları Nelerdir?
kerevizin faydaları ve zararları
kerevizin insan sağlığındaki önemi
kerevizin yararları nelerdir
kerevizin yararları zararları
Hiç yorum yok
Kerevizin Faydaları,
Kerevizin Yararları,
Kerevizin Faydası Nelerdir,
Kereviz gibi bir nimete birçok insan burun kıvırır. Oysa kerevezin pek çok yararı var..
Yaprakları, kökü ve tohumu kullanılan kerevizin içinde bakın neler var: C, E, A, B1, B2, B3, B6, folik asit, potasyum, glikoz ve azotlu maddeler.
İlk önce tohumlarından başlayalım. Kerevizin tohumlarını kaynatın, balla karıştırınca macun haline gelecektir. Elde edeceğiniz bu macun müzmin baş ağrılarında, mide rahatsızlıklarında, sindirim problemi olanlarda, mesane yollarını temizleyici özelliğe sahiptir.
Kereviz vücudumuzda şeker, tansiyon, guatrda ayarlama yapar, böbrek üstü bezlerimizi çalıştırır. Karaciğer için çok etkilidir, karaciğer şişliğini giderip yorgunluk yapan maddelerden temizler. http://www.anneportal.com/gebelik-testleri-2 Safrayı normale sokar. İlaçların yan tesirlerini giderir. İştahı olmayan çocuklar, yaşlılar ve nekahet dönemindeki hastalar için etkili bir iştah açıcıdır.
Kereviz ve romatizma karşı karşıya
Bu karşılaşmayı daima kereviz kazanır. Kerevizi kaynatıp bol su ilave ederek içmelisiniz. Bu arada kereviz pişince sahip olduğu değerler azalır, bunu unutmayın. Bu yüzden kerevizi mümkün olduğu kadar çiğ yemeye çalışmalısınız. Ayrıca eczacılıkta gelinen nokta açısından söyleyecek olursak sarımsak ve kuşburnu tabletleri gibi kereviz tabletleri de hazır olarak satılmaktadır. Kereviz tohumları romatizma tedavisine destek olarak kullanılır. İltihap giderici ve ağrı kesici özelliği nedeniyle romatizmada kullanıldığı gibi bünyeden toksinlerin atılmasına da yardımcı olur. İdrar söktürücü tesiri nedeniyle de artrit ve gut tedavisine destek olarak kullanılmaktadır.
Kerevizin tansiyonu düşürdüğü ve anksiyete ve ruhsal gerilimi azalttığı da düşünülmektedir. Kimi bilimsel çalışmalar kereviz uçucu yağında bulunan pitalit bileşiklerinin spazmı çözdüğünü ve teskin edici etkisinin olduğunu ortaya koymuştur.
Kan şekerini düşüren, kas spazmı, hıçkırık ve ağız kokusunun tedavisinde de kullanılan kereviz öksürük, bronşit, astımın tedavisinde de destek olarak kullanılmaktadır.
Zayıflama rejimine başlayanlar kerevizin şişmanlığı önleyici özelliğinden yararlanmalıdırlar. Maydanozun yakın akrabası olan kereviz aynı zamanda cildinizi güzelleştirir. Ağrı kesici özelliği de olan kereviz, kas ağrıları ile bağırsak sancılarını giderir.
Tohumu nasıl kullanılır?
1 çay kaşığı kuru kereviz tohumunu 1 su bardağı kaynar suyun içinde 10 dakika kadar bekletip süzün. Günde üç bardak balla tatlandırıp içebilirsiniz.
Kimler yememeli?
Kereviz tohumları rahmi uyardığı için hamile hanımlara tavsiye edilmez. Bununla birlikte akut böbrek rahatsızlığı olan ve alerjik bünyeli kişilere de tavsiye edilmez.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder