23 Ağustos 2013 Cuma

Kurt Cobain’in Hayatı

  Hiç yorum yok
Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyaya gelmiş ve grunge müziğin öncülerinden olmuş bir isim Kurt Cobain. Nirvana isimli efsane grubun vokali ve 90lı yıllarda yaşayan gençlerin en büyük idolü. Dave Grohl ve Krist Novoselic ile kurduğu müzik grubu Nirvana’nın albümleri 50 milyondan fazla satarak rekorlar kırmıştır.
Doğum tarihi 1967, bugün hayatta olsaydı 46 yaşında olan bir efsane olacaktı. Henüz 8 yaşındayken anne ve babasının boşanması onun bunalımlı hayatının başlangıcı olarak kabul edilir. Kiss, Beatles gibi grupları severek dinleyen Cobain henüz 12 yaşındayken gitar çalmaya başladı. O dönemde okulu bıraktı ve Dale Crover ile 18 yaşındayken bir grup kurarak ilk demosunu kaydetti.

87 yılına kadar birçok grupta çalıştı ve tam da bu yılda Nirvana’yım kurdu. Birçok konser verdi ve 1988′de Love Buzz singlelarını yayınladılar. İlk albümleri Bleach de bundan tam 1 sene sonra yayınlandı ve davulcu Dave Grohl da bu dönemde gruba katıldı. O dönemler Kurt Cobain depresifti ve mide ağrıları ile problemler yaşıyordu. Ağrılarını azaltmak için uyuşturucu kullanmaya başladı. Grupta kavgalar bu uyuşturucu yüzünden patlak vermeye başladı. 1992′de yaptıkları albüm yeterli ilgiyi görmedi. Kurt iyice çökmeye başlamıştı ve hemen bir evliliğe sarıldı. Efsane isim Courtney Love ile evlendiler. Kliniğe yatan ve maalesef bağımlılığından kurtulamayan Kurt daha çok uyuşturucu kullanmaya başladı. 1992 yazında tekrar tedavi için hastaneye yattı. Bu kez başarılı oldu ve bir de kız çocuğu dünyaya geldi. Uyuşturucuyu bırakması, kızının dünyaya gelmesi gibi birçok olumlu gelişmenin ardından 4. albüm In Utero yayınlandı. Bu albümde çok başarılı olamadı. Kurt tekrar uyuşturucuya başladı ve gruptan uzaklaştı. Grup albüm ve konserlere ara verdi. Ancak bir süre sonra Kurt Cobain’in dönmesiyle tekrar çalmaya başladılar. 1994′de Avrupa Turnesi sırasında aşırı uyku ilacı ve alkol alan Cobain komaya girdi. Hastaneden çıktı ve kendini eve kapatarak herkesle iletişimini kopardı. 8 Nisan 1994′de ise ölü bedeni evde bir elektrikçi tarafından bulundu.
Cobain yüksek dozda uyuşturucu almıştı ve pompalı tüfekle kendi beynini dağıtmıştı. Yanında bir mektup bir de kişisel eşyaları bulundu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder