18 Ağustos 2013 Pazar

Tansu Çiller Kimdir?

  Hiç yorum yok
Tansu Çiller kim,
Tansu Çiller nereli,
Tansu Çiller kaç yaşında,
Bu makalemizde Tansu Çiller hayatı hakkında bilgiler derledik siz kullanıcılarımız için. Bu sayfada Tansu Çiller ile ilgili bütün bilgilere ve resimlerine ulaşabilirsiniz. Tansu Çiller kimdir, biyografisi, kaç yaşında ve nerelidir?
Tansu Çiller, 1946 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdi. Doktorasını, Connecticut Üniversitesi’nde yaptı. Doktora sonrası çalışmalarına, Yale Üniversitesi’nde devam etti. 1978 yılında doçent, 1983 yılında profesör oldu.
Başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere çeşitli üniversitelerde çalışmalar yaptı. 1990 yılı kasım ayında, Doğru Yol Partisi’nden politikaya girdi.
Tansu Çiller Tansu Çiller
1991 yılı seçimlerinde İstanbul milletvekili seçildi. Sosyal Demokrat Halkçı Parti ile kurulan, Süleyman Demirel’in başbakanlığındaki koalisyon hükümetinde ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak görev aldı.
Demirel’in Türkiye Cumhuriyeti’nin dokuzuncu cumhurbaşkanı seçilerek başbakanlık görevini bırakmasından sonra DYP genel başkanlığına aday oldu. 13 Haziran 1993 tarihinde DYP olağanüstü genel kurulunda genel başkan seçildi. Türkiye’nin ilk kadın başbakanı oldu. Ekonomi üzerine 9 yayını bulunmaktadır. İki çocuk annesidir. İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder