25 Ağustos 2013 Pazar

Türk Bayrağının Şifresi Nedir? Ay yıldızlı Bayrağın Şifresi Çözüldü

  Hiç yorum yok
Türk Bayrağının Şifresi Nedir?,
Ay yıldızlı Bayrağın Şifresi Çözüldü,
Türk Bayrağı Şifresi Nedir? Ne Anlama Geliyor,

Evet arkadaşlar Türk Bayrağımızın şifresi çözüldü. Ay yıldızlı bayrağımızın ne anlama geldiğini bu başlık altından sizlerle paylaşacağız.
Araştırmacı yazar Cezmi Yurtsever ay yıldızlı bayrağımızın ne anlama geldiği için araştırmalarda bulunmuş ve bulduğu sonucu medya ile paylaşmıştır. Bizde Cezmi Yurtsever’in araştırmasına bu başlık altında yer vereceğiz.


İşte Cezmi Yurtseverin Araştırması;
Yurtsever, Türk bayrağındaki hilalin çizimi ve gizli anlamı ile ilgili araştırmalar yaptığı esnada uzman hocaların çocukluk yıllarında Fatih Sultan Mehmet’e hilal şeklini çizmeyi öğrettiği bilgisine ulaştığını dile getirdi. ‘Hilal, Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret etmesi esnasında gökyüzünde ay ve hilal şekli vardır” diyen Yurtsever, açıklamasını da şöyle sürdürdü:
“Osmanlı bayraklarındaki hilal şekli İslam’ı ve hicret olayını sembolize eder. Osmanlı’nın kullandığı 3 hilal şekilli bayrak İslamiyeti güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar bütün dünyaya yayma düşüncesinin karşılığıdır.”
Fatih Sultan Mehmet’in Çanakkale Boğazı’nın Gelibolu sahillerine yaptırdığı Kilitbahir Kalesi’nin 3 hilal şeklinde yapıldığına dikkat çeken Cezmi Yurtsever, “Osmanlı ve Türkiye bayraklarındaki hilal şekli Fatih Sultan Mehmet’in kalıcı kıldığı kutsal bir semboldür. Hilal, ‘İslam’ anlamına gelir. Bayraktaki 5 köşeli ayyıldız ise İslam’ın 5 şartı anlamında” ifadesini kullandı.
Türk bayrağındaki hilal ve ayyıldız simgelerinin tanzimat reformları döneminde Padişah Abdülmecit zamanında kabul edildiği hatırlatan Yurtsever, bayrağın al renkli olmasının ise ‘Vatanı savunma uğruna cihat mücadelesi verme ve şehit olma’ düşüncesinin karşılığı olduğunu da sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder