4 Eylül 2013 Çarşamba

Abdurrahman Dilipak Kimdir? Nereli Hayatı Biyografisi

  Hiç yorum yok
Abdurrahman Dilipak kim,
Abdurrahman Dilipak biyografi,
Abdurrahman Dilipak özgeçmişi,

Bu biyografimiz de köşe yazarı Abdurrahman Dilipak hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşacağız. Abdurrahman Dilipak ile ilgili bütün bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz. Abdurrahman Dilipak kimdir, biyografisi, boyu, kaç yaşında ve nerelidir?
Abdurrahman Dilipak, 1949 yılında Osmaniye’de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Filolojisine girdi ve bu arada iki yıl okuduktan sonra İstanbul Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Halkla İlişkiler Yüksek Okuluna kaydoldu ve 1980 de bu okuldan mezun oldu.
1964 yılında kısa süreli “Düziçi’nde Kasırga” isimli bir gazete çıkarttı. 1969 da, D.S.İ. 6. Bölge Müdürlüğünde Arazi Elektirifikasyonu kontrolü olarak çalışma hayatına başladı, 1971 judo antrenörü oldu. 1972 Fetih Yayınevi’ni ve Hertür Yayın Dağıtım Şirketi’ni kurdu. 1973 Yeni Sanat Dergisi yayın kurulunda yer aldı. Aynı yıl MTTB Sinema Kulübü üyesi oldu. Ardından, Burak Filim kurucu ortakları arasında yer aldı. Milli Sinema tartışmalarına katıldı. 1977 Adım dergisi genel yayın müdürü, 1988-1990 Dış Politika dergisi yayın yönetmeni oldu.

Abdurrahman Dilipak Resimleri


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder