2 Eylül 2013 Pazartesi

Patates Cipsleri Zararlı Mı?

  Hiç yorum yok
Patates Cipsileri Zararlı Mı?
Cipsler Kaç Kalori?
Patates Cipsi Kilo Yapar Mı? 
Severek tükettiğimiz ve markette gördüğümüzde bizi almaya teşvik eden ambalajlar içinde satılan ve çocukların elinden düşmeyen patates cipsleri, aslında hiç de sandığınız kadar masum değil. Cips yemenin, aslında yağ içmekten pek de bir farkı olmadığını bilmelisiniz. Tamamen yağ dolu bir kapta kızartılan ve sonrasında bol tuzlu soslarla paketlenen cipsler, neredeyse bir günlük kalori ihtiyacınızı içeriyor.

Patates içerdiği nişasta ile vücudun ihtiyaç duyduğu sebzelerden biridir. Ancak cipsler, patatesin dışında bol miktarda yağ, tuz içerdiğinden, ortalama bir cips paketinin kalorisi de doğal olarak 700 kalori civarında geziyor. Tabi içerdiği sos oranı arttıkça, patates cipslerinin kalorisi de aynı oranda artıyor.  Ketçap ya da çeşitli baharatlar, patates cipslerinde en çok tercih edilen sosların başında geliyor. 
Diyetteyken bu cipslerden tüketmek istiyorsanız, çok az yağ ile kızartılan ya da ızgara olarak hazırlanan patates cipslerini tercih edebilirsiniz. Bir de diyette olan kişiler için özel olarak zeytinyağı ile hazırlanan patates cipsleri de diğerlerine oranla daha az kalori içeriyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder