23 Ekim 2013 Çarşamba

Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

  Hiç yorum yok

Kis aylarinda en çok tercih edilen yemeklerden birisi olan taze fasulye yemegi, ev hanimlarinin sofralardan eksik etmedigi bir yemektir. Aksam yemeginde ekonomik, pratik ve lezzetli bir yemek hazirlamak isterseniz, siz de taze fasulye yemegi hazirlayabilirsiniz. Peki, nasil hazirlaniyor bu yemek? TRWikipedia



Malzemeler ( 4 Kisilik)

1 kilo taze fasulye1 orta boy sogan1 orta boy domates1 yemek kasigi salça75 gr kiyma1 yemek kasigi siviyag1 yemek kasigi margarinTuz, karabiber

Hazirlanisi


Ilk olarak taze fasulyelerin uçlarini kesip ortadan ikiye ayirin. Ayikladiktan sonra tencerenin altini yakin. Daha sonra soganlari küp küp dograyin ve tencereye atin. Soganlar pembelesince içerisine kiyma ve salçayi da ekleyin. Son olarak küp küp dogranmis domatesleri ve fasulyeleri de ekleyin. Tuz ve karabiberi de serpistirdikten sonra fasulyeyi pisirmeye birakin. 30 dakika orta ateste pismesi yeterli olacaktir. Pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.


 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder