30 Ağustos 2013 Cuma

Cezmi Yurtsever Kimdir? Cezmi Yurtsever Hakkında Bilgi

  Hiç yorum yok
Cezmi Yurtsever kim,
Cezmi Yurtsever nereli,
Cezmi Yurtsever kaç yaşında,

Bu yazımızda Cezmi Yurtsever hayatı hakkında bilgiler derledik siz kullanıcılarımız için. Cezmi Yurtsever kimdir, biyografisi, kaç yaşında ve nerelidir?
Cezmi Yurtsever, 1956 yılında Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde dünyaya geldi.
İlk-Orta ve Lise eğitimini Kadirli ilçesinde aldı. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünü bitirdi. Tarih öğretmenliği yaptı ve 2006 yılında Adana Fen Lisesi’nden emekli oldu.
Kadirli Tarihi kitabını 1981 yılında yayınladı. Osmanlı Arşivinde buluduğu Çukurova Tarihi ile ilgili belgeleri kaynak olarak kullanarak Ermeni terör hareketlerinin merkezi olan Beyrut Kilikya Kilisesi’nin tarihi geçmişi ile ilgili kitabını yayınladı. Adana Valiliği ile işbirliği yaparak Tarihi belgelendirme çalışmaları kapsamında milli mücadeleye katılmış insanlar ile röportajlar yaptı. Yeşiloba Şehitliği, Haçin-Kalekilise, Zeytunlu’nun 311 mirası kitapları devlet desteği ile yayınlandı.

TRT’nin belgesel filmlerinde tarih danışmanı olarak görev aldı. 2001 yılında Adana Adliyesinde Lübnan uyruklu Ermeni asıllı Kevork Haceryan adındaki şahsın açtığı Tapu tespit davasını çok kısa sürede kazanması olayına itiraz etti. Yargı kararı veren mercileri eleştirdi. Saldırılara uğradı, hakkında davalar açıldı. Ve tazminat cezasına çarptırıldı.Çukurova Tarihi, Türk-Ermeni tarihi ilişkileri , Türkmenler konularını esas alan 50 kitap yayınladı. Adana’nın yerel televizyon ve gazetelerinde tarih sohbetleri ve tarih yazıları yayınlanmaktadır. Tarihçi Yurtsever, dünya görüşünü “Tarih ve toprak ses verir, hayaller ve duygular gerçekleri yansıtır” sözleriyle ifade eder.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder