30 Ağustos 2013 Cuma

K Vitamini ve Özellikleri

  Hiç yorum yok
Bağırsakta bulunan bazı bakterilerin ürettiği ve ışığa karşı hassas olduğu kadar dayanıklı da olan bir vitamindir K vitamini. Bağırsaklar ağır bir zarar görmezse bu vitaminin üretimi devam eder ve vücut da bu vitamini depolamaya devam eder.

Suda çözünemeyen bu vitaminin bir diğer özelliği ise yağda eriyebiliyor olmasıdır. K vitamini kanımızın pıhtılaşmasını sağlar ve eğer pıhtılaşma konusunda sağlık sorunları yaşıyorsak bunlar K vitamini eksikliğinden kaynaklanır. K vitamini eksik olan kişiler hem idrar yollarından problemler yaşarlar hem de sindirim sistemi, akciğer gibi bölgelerde problemler yaşarlar. Derilerinde de kanamalar meydana gelebilmektedir. Ayrıca K vitaminin eksikliğinde burun kanamalarına da rastlanmıştır.
Yeni doğan bebeklerdeki sarılık hastalıkları vs. de K vitamini eksikliğinden kaynaklanan durumlardır.  K vitaminin fazlalığı da hem kanda hem damarlar da hem de karaciğerde sağlık sorunlarına sebep olur. Ama bu çok çok nadiren görülen bir durumdur. K vitamini en çok brüksel lahanası, yeşil domates, fasulye, kabak ve bezelye gibi yiyeceklerde bulunur.
  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder