24 Eylül 2013 Salı

10 Bin Koruma Memuru Alımı Yapılacak

  Hiç yorum yok

6222 sayılı yasada değişiklik yapılarak, statlarda ve üniversitelerdeki özel güvenliğin yerine, devlet memuru statüsünde ”koruma memurları” alınacak.


Daha öncede haberini yaptığımız 10 Bin Koruma memuru alımı haberi rakam 30 bin olarak yeniden hükumetin gündemine geldi. Son olarak Beşiktaş – Galatasaray maçında yaşanan tatsız olaylardan sonra koruma memuru alımı yeniden gündeme geldi. Bu seferki haberde yer alan bilgilere göre;
Hükumet, gerek statlarda, gerekse üniversite ve devlet öğrenci yurtlarındaki güvenlik için çok önemli bir adım atıyor; Kamuda 30 bin yeni kadro açılarak, “koruma memuru” kadrosu ihdas edilecek. Öneri, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan geldi. İçişleri Bakanı Muammer Güler de öneriye sıcak bakınca, 2. bakan Gölbaşı’nda 31 Temmuz tarihinde bir araya gelerek, “koruma memuru” kadrosunun temellerini attılar.

TBMM Ekim’de açılır açılmaz, 6222 sayılı yasada değişiklik yapılarak, statlarda ve üniversitelerdeki özel güvenliğin yerine, devlet memuru statüsünde olacak “koruma memurlarının” yerleştirilmesinin önü açılacak.
6222 sayılı Spor’da Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair Kanun yasada yapılacak değişikliğin ardından, 10 bin kişilik kadro açılacak. Koruma memurluğu için üniversite mezunu ve güvenlik sertifikası olan gençler arasından seçim yapılacak. Başvuranlar, KPSS sonucuna bakılarak kadroya alınacak.
Koruma memurlarının görevleri?
Statlarda, üniversitelerde ve devlet öğrenci yurtlarında görev yapacak olan koruma memurları, İçişleri Bakanlığı’na bağlı olacaklar. Doğrudan da, görev yaptıkları ilin emniyet müdür yardımcılarından birine bağlı olarak çalışacaklar.
Koruma memurları silah taşıyacak mı?
Silah taşıma ruhsatları da bulunacak.
Koruma memurlarının giyimleri nasıl olacak?
Üniforma giymeyecekler, sivil giyimli görevlerine uygun bir kıyafet giyecekler
Koruma memurları hangi statüde çalışacak?
Özlük hakları da polislere yakın bir seviyede olacak.
Koruma memurlarının maaşları ne kadar olacak?
2 bin tl maaş verilecek.
Koruma memuru alımları başvuru şartları?
En az lise mezunu olma şartı aranan memur adayları için yaş sınırı 26′ dan 28′ e yükseltildi. Özel yetenek sınavında başarılı olan koruma memuru adayları polis meslek yüksek okulunda 4 ay eğitim alacak. Sahada ise iki ay uygulamalı eğitim verilecek.
Polise yardımcı unsur olacak koruma memurları sözleşmeli değil kadrolu olacak. Emniyet Hizmetleri Sınıfı’ndan atanacak koruma memurlarından başarılı olanlar polis memurluğuna yükseltilecek. Bu oran yüzde 5′i geçemeyecek. Koruma memurları polisler gibi geniş yetkilere sahip olmayacak.
İlk etapta 10 bin sonra 20 bin koruma memuru alınacak. Yaş sınırı 28 olacak. 6 ay eğitim verilecek. Bin 800 ile 2 bin TL maaşla kadrolu olarak işbaşı yapacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder