5 Eylül 2013 Perşembe

Adana Yöresi Kabak Çintmesi Tarifi – Kabak Çintmesi Hazırlanışı

  Hiç yorum yok
Kabak Çintmesi Tarifi,
Kabak Çintmesi Hazırlanışı,
Kabak Çintmesi Nasıl Yapılır?,
Adana İlimizin meşhur yöresel yemeklerinden olan Kabak Çintmesi tarifini, hazırlanışını ve nasıl yapıldığını bu başlık altından sizlerle paylaşacağız.
Kabak Çintmesi Adana’da her gün tüketilen yemeklerden biridir.
adana yemekleri kabak çintmesi, kabak çintmesi tarifi, kabak çintmesi, kabak çintmesi yemekleri, oktay usta kabak çintmesi

Tarifimize Başlayalım :)
Kabak Çintmesi yemeğini yapabilmemiz için şu malzemelere ihtiyaç vardır;
  • 4 adet orta boy kabak
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • ½ çay bardağı sıvıyağ (mısır veya ayçiçek yağı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 5-6 dal nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Bu malzemeleri hazırladıktan sonra Kabak Çintmesi yemeğini hazırlamaya başlayabiliriz.
Kabak Çintmesi Hazırlanışı;
  1. Kabakları kazıyın, yıkayın ve ince ince kıyın.
  2. Soğanı ayıklayın, ince kıyın, domatesleri yıkayın kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayın.
  3. Sıvı yağı zeytinyağı ile karıştırın tavada kızdırın ve soğanı rengi değişmeden diriliği gidene kadar kavurun.
  4. İnce kıyılımış kabak ile ayıklanıp ince kıyılmış sarımsakları tavaya ekleyin. Soğan ile birlikte yaklaşık 15 dakika kadar diriliği gidip yumuşayana kadar kavurun.
  5. Doğranmış domatesleri, karabiber, kırmızıbiberi ilave edip domatesler suyunu çekip kabak ile özleşene kadar 15 dakika kadar daha pişirin.
  6. Ocağınızın altını kapatmadan ayıklayıp yıkayarak ince kıydığınız naneyi de yemeğinize katın ve bir-iki kez karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.
Soğuk olarak servis edin.
TRvikipedi.Com – Afiyet Olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder