24 Eylül 2013 Salı

Facebook "İzleyin bence süper oldu" Virüsü Nedir Nasıl Temizlenir?

  Hiç yorum yok
facebook virüsü nasıl temizlenir, faceme virüs bulaştı nasıl temizlerim, facebook virüsü İzleyin bence süper oldu
Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerindeki kullanıcı sorunları bitmek bilmiyor. Milyarları aşkın kullanıcısı olan Facebook’u bir gelir kaynağı olarak gören Korsanlar, çeşitli yazdıkları virüsler ile kullanıcıların hesap bilgilerinin tamamına ulaşabiliyor. Son günlerde sıklıkla karşımıza çıkan “İzleyin bence süper oldu“ yazısının bir virüs olduğunu unutmayın.

“İzleyin bence süper oldu” tıkladıktan sonra Flash Player yüklemeniz gerektiğini söyleyen zararlı yazılım aslında bilgisayarınıza ilgili kötü niyetli yazılımı yüklüyor.
Chrome tarayıcısı üzerinden çalışan virüs, web tarayıcınızın kontrolünü bir eklenti vasıtası ile ele geçirerek Facebook hesabınızı kontrol altına alıyor.
Facebook hesabında otomatik olarak çalıştırdığı ‘YouTube’ isimli sahte uygulama silseniz de geri geliyor. Peki bundan nasıl kurtulabiliriz diyenler için;
İlk olarak “Başlat” üzerinden regedit yazarak açılanı onaylayın. Açılan kayıt defterinden Hkey_local_machine-software > policies > google > Chrome > seçeneğini takip edin.
Burada “asdasdsadgdsfclbonhleeank” gibi karmaşık isme sahip bir dosya olacaktır. Bu dosyayı silerek web tarayıcınızı baştan başlatın. Virüs temizlenmiş olacaktır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder