5 Ekim 2013 Cumartesi

Hamileyken Sigara İçilir Mi?

  Hiç yorum yok

En zararli aliskanliklardan ve ayni zamanda bagimliliklardan birisi olan sigara, her zaman, her yerde oldukça zararlidir.Ancak bu aliskanliginiz, karninizda ikinci bir canli ile yasamaya basladiginizda daha da zararli bir hale gelir. TRWikipedia



Bu nedenle hamilelikte sigara içtiginizde, sadece kendinize degil, daha dünyaya gelmemis ve hiç bir günahi olmayan bir canliya da zarar vermis olursunuz. Eger sigara bagimlisiysaniz, “hamileyken sigara içilir mi?” sorusunu soruyor olabilirsiniz. Kimi anne adaylari sigara tüketimlerine oldugu gibi devam ederlerken, kimileri de ara sira sigara içmeye devam ediyor. Oysa sigara, içindeki binlerce zararli madde ve zehirler ile bebeginizin fiziksel ve ruhsal gelisimini de olumsuz etkilemektedir.


Sigara içmek,size hiç bir sey kazandirmayacagi gibi ayni zamanda çok sey kaybettirir. Bu nedenle, hamileyken sigara içmeden önce bir kez daha düsünmenizi tavsiye ederim. Eger hamilelik sürecinde sigarayi birakamiyorsaniz, sigara yerine çesitli bant ya da ilaç yöntemlerini deneyebilir ya da çesitli kürleri deneyerek sizin için en uygun yöntemi bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder