23 Ekim 2013 Çarşamba

Kısır Nasıl Yapılır? Kısır Tarifi

  Hiç yorum yok

Altin günlerinin ve misafir sofralarinin vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan kisir, hem yapimi kolay, hem de oldukça lezzetli bir yemektir. Soguk olarak ya da ara sicak olarak servis edebileceginiz kisiri, farkli bir tat denemek istediginizde de tercih edebilirsiniz. Bu lezzetli aperatifin nasil hazirlandigini merak ediyorsaniz, yazimizi okumaya devam edebilirsiniz. TRWikipedia



Malzemeler

1 su bardagi ince bulgurtaze soganmaydanozkivirciklimon suyu1 yemek kasigi salça1 adet domates7-8 kornison tursunar eksisi3 yemek kasigi siviyagtuz, pulbiber, karabiber

Hazirlanisi


Ilk olarak ince bulguru derin bir kaba koyun ve üzeri dolacak kadar kaynar suyu ekleyip 10 dakika kadar bulgurun suyu çekmesini bekleyin. Sonrasinda kabin içerisine ince dogranmis taze sogan, kivircik, maydanoz, dere otu gibi malzemeleri de ekleyip, salçayi da ekledikten sonra malzemeleri iyice harmanlayin.


Küp küp dogranmis tursulari da ekleyip, siviyag, nar eksisi, limon suyu, tuz, pul biber ve karabiberi de ekleyin ve buzdolabinda sogumasi için yarim saat bekletin. Sonrasinda nar eksisi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…


 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder