12 Ekim 2013 Cumartesi

Kurban Eti Hemen Yenir Mi?

  Hiç yorum yok
Kurban bayramı kapıda. Bayram boyunca meşhur bayram sofralarında, üstelik sadece akşam değil aynı zamanda kahvaltı sofralarında da en çok tüketilen yemeklerden biri et yemekleridir. Et kavurma, et sote, pirzola gibi bayramda en çok tüketilen et yemeklerini hemen tüketmek sağlıklı mı? Kurban eti hemen yenir mi? 

Kurban bayramında kurban kesmeyi düşünüyorsanız, kesilen eti aynı gün tüketmemenizde yarar var. Çok taze et, hazmı oldukça zor olduğundan, hazım problemleri yaşamanıza neden olabilir. Kurban eti tüketmek istiyorsanız, et kesildikten sonra en az 1 gün etlerin dinlendirilmesine özen gösterin. Böylece et piştiğinde daha lezzetli, daha yumuşak ve daha hafif olur. Aynı gün pişirilen etin piştikten sonraki kokusu da daha ağırdır.
Kestiğiniz kurban etini en az 1-2 gün dinlendirdikten sonra pişirmeye özen göstermeniz gerektiğinden bahsettik. Bilmeniz gereken diğer bir konu da etleri sıcak olarak poşete koymamanız gerektiğidir. Gelen misafirlerinize, ikram etmek için kesilen kurban etinden ikram etmenizi tavsiye etmiyoruz. Bayramın ilk günü kurban kestirirseniz, kesilen eti en az 1-2 gün bekledikten sonra pişirmelisiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder