23 Ekim 2013 Çarşamba

Spaghetti Bolognese Nasıl Yapılır?

  Hiç yorum yok

Italyan mutfaginin en sevilen yemeklerinden biri, kuskusuz makarnadir. Makarna dememize aldirmayin, buradaki makarnalar ile Italyan makarnalari arasinda büyük farklar var. Hamurlari, pisirilisleri bile oldukça farkli. Italya’ya gidip, oradaki lezzetli makarnalarin tadina bakmadan, makarna yedim demeyin.


Gelelim su meshur Spaghetti Bolognese tarifine. Türk sofralarinda da sikça tercih edilen çubuk makarna ile yapilan bu lezzetli yemegin yapimi, göründügünden daha kolay.  Bu tarifte, Türkiye’de yapilan Spaghetti tarifini verecegiz… TRWikipedia



Malzemeler

1 paket çubuk makarna85 gr kiyma2 orta boy domates1 yemek kasigi domates püresi1 yemek kasigi margarin2 yemek kasigi siviyag1 kaç dal feslegentuz, karabiber

Hazirlanisi


Ilk olarak tencereye 1 litre su koyup kaynatin. Su kaynamaya baslayinca makarnalari da içine koyup, makarnalar yumusayana kadar pisirin. O sirada kiymayi bir tavada kavurmaya baslayin. Daha sonra içerisine ince ince dogranmis domates ve domates püresini de ekleyin.


Bu sirada haslanan makarnanin suyunu süzün. Makarna tenceresine margarin ve siviyagi ekleyin. Yag kizdiginda ince harci sonra da makarna, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karistirin. Servis ederken feslegen tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder