27 Ağustos 2013 Salı

Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

  Hiç yorum yok
Türk mutfağının en sevilen sebze yemeklerinden birisi olan bezelye yemeği, ana yemekte sulu yemek tüketmek isteyenler için iyi bir alternatif oluyor. Yanında bulgur pilavı ya da pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Malzemeler
  • 1 paket dondurulmuş bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy patates
  • 50 gr dana kuşbaşı
  • 1 tutam dere otu
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı
İlk olarak sıvıyağ ve margarini tencereye koyun ve altını yakın. Ardından salçayı da ekleyip biraz kavurun Daha sonra içerisine havuç ve patatesleri de ekleyin.
Sonrasında kuşbaşı etleri de ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. İçerisine bezelye de ekledikten sonra biraz daha kavurmaya devam edin ve içerisine 1.5 su bardağı su ekleyin. Son olarak tuz, karabiber ve pulbiberi de ilave edip, orta ateşte pişirmeye bırakın.
Yaklaşık 25 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Tencerenin altını kapatmadan 5 dakika önce dereotunu da ekleyin. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder