28 Ağustos 2013 Çarşamba

Edibe Şahin Kimdir?

  Hiç yorum yok
Edibe Şahin kim,
Edibe Şahin nerelidir,
Edibe Şahin hakkında bilgi,
Bu yazımızda Edibe Şahin hayatı hakkında bilgiler derledik siz kullanıcılarımız için. Edibe Şahin kimdir, biyografisi, kaç yaşında ve nerelidir?
Edibe Şahin 1960, Dersim-Nazimiye’de dünyaya geldi. Çocukluğunun bir bölümünü İstanbul’da geçti. Daha sonra tekrar Dersim’e dönen Şahin, Ağrı Kız Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu.
Sosyal çalışma alanında da deneyimli olan Şahin, metropolde yaşayan kadın, çocuk ve gençlere yönelik anadilde eğitim verdi, psikolojik danışmanlık yaptı ve sanatla rehabilitasyon çalışmaları yürüttü. Evli ve iki çocuk annesi. Tunceli’de maliye memuru olarak çalışırken 1980 darbesinden sonra görevden uzaklaştırıldı. Yurt dışına çıktı. Af çıkmasına rağmen geri dönmedi. DTP’de de kadın kolları komisyonunda çalıştı.
Partinin çeşitli kademelerinde yöneticilik pozisyonlarında bulundu. Kürtçe kültürel çalışmalar yürüttü. Mezopotamya Kültür Merkezi’nde Rewşen dergisinde de yayıncı, editör olarak çalıştı Umut Çocukları Vakfı, Gökkuşağı Kadın Derneği ve İnsan Hakları Derneği’nde görev aldı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder