25 Ağustos 2013 Pazar

Evleneceğimiz Kişinin Özellikleri

  Hiç yorum yok
Evlilik hayatımızda bulunan belki de en sancılı ve emek isteyen dönem olarak dikkat çeker. Hem emek hem de sorumluluk isteyen bu dönemde birçok kişi hayal kırıklığına uğrayabilir. Önemli olan iyi birer karı koca olup sorumlulukları bilmektir.

Evlilik yapılacak kişi arkadaş ortamında ya da her nerede tanışılmış olursa olsun bu ciddi kararı vermeden önce doğru kişiyi bulup bulmadığımız konusunda emin olmamız gerekir. Evlilik ciddi bir müessesedir ve gerekli özeni göstermezsek istemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz. Peki ne gibi özelliklere dikkat etmemiz gerekir?
Öncelikle evleneceğimiz kişiyle aynı sosyal statüde olmaya özen göstermeliyiz. Aile terbiyesi almış bir kişiyle olmamız gerekir. Hayat standartlarını karşılayabilecek bir iş sahibi olması gerekir. Sorumluluklarının farkında olması gereken bir kişi olmalıdır. Mümkünse bomboş duran değil hobilee sahip bir kişi olup yeteneklerinin üzerine düşmesi gerekir. Aile ile diyaloğu ve aile içerisindeki bağları sağlam olmalıdır ve en önemlisi de dünya görüşü bizimkine yakın olmalıdır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder