27 Ağustos 2013 Salı

KYK Bursu 2013

  Hiç yorum yok
Üniversite sonuçları açıklandı. Şimdi öğrencilerin en çok merak ettiği sorulardan biri de KYK burs başvuruları. Üniversite okurken maddi yardıma ihtiyacı olan hemen her öğrencinin başvurdu Kyk bursu, devlet tarafından karşılıksız olarak veriliyor. 2013 ocak ayından itibaren 280 TL olarak ödenen KYK bursu, öğrenciler için oldukça önemli bir miktar.

KYK bursuna başvururken, başvuru kriterlerini göz önünde bulundurmanız gerekiyor. İlk olarak, ailenizin üzerine kayıtlı bir mal varlığı olmaması, bu bursu kazanma şansınızı yüksek oranda arttırıyor. İstanbul’da bir devlet üniversitesini kazandıysanız da bu bursu kazanma ihtimaliniz de aynı oranda artmaktadır. www.trwikipedia.com
KYK bursu 2013, 280 TL olarak ödenmektedir. Ocak 2014′te ise belirli bir oranda zam yapılacak bu burs, devlet tarafından ödendiği için, üniversite bittikten sonra herhangi bir geri ödeme yapmanız gerekmiyor. KYK bursunu kazandıktan sonra da dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Altta kalan derslerinizin saıyısına dikkat etmeniz gerekiyor. 2 dönem üst üste, altta kalan derslerinizin sayısı 4 veya daha fazla olursa, KYK bursunuz krediye dönebilir.  Bu nedenle, okurken ders notları konusunda dikkatli olmanızda yarar var.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder