22 Ağustos 2013 Perşembe

Mehmet Ali Alabora Kimdir ?

  Hiç yorum yok
Mehmet Ali Alabora kimdir ?
Nereli, Kaç yaşında.
Mehmet Ali Alabora Kimdir ?
Mehmet Ali Alabora oyuncu olan Betül Arım ve Mustafa Alabora çocukları olarak 25 Kasım 1977’de istanbul’da dünya’ya gelmiştir. Tiyatro deneyimi’ni okulunun tiyatro alanında Çöpçatan , Damdaki Kemancı, Batı Yakasının Hikayesi oyunlarıyla yaşayan Mehmet Ali Alabora lisede’de “Shakespeare Çeşitlemeler”, “Biz, Orhan Veli” oyunlarında rol almştır.
Lisede okul hayatı devam ederken Özel Boğaziçi Lisesi’nin yardımı ile 1994 yılında “Boğaziçi Sanat” isminde orta derece profesyonel bir tiyatro kurmuştur. Mehmet Ali Alabora bu ekibiyle birkaç temsil oynamıştır. 1999 yılında istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Daha sonra ise Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Yüksek Lisans yapmıştır.

Mehmet Ali Alabora
İlk profesyonel tiyatro deneyimini Tiyatro İstanbul sahnesinde başlamıştır. 1995-1977 yıllarında atv’de muhabir olarak çalışmıştır. Daha sonra kara melek isimli televizyon dizisinde oynamaya başlamıştır. Üne kavuşması ise bir zamanların fenomen dizisi yılan hikayesi ile başlamıştır. 1999 yılında ilk sinema filmi olan kayıkçı isimli filmde başröl almıştır.
29 Mart 2011’de kurulan Oyuncular Sendilası’nın kurucu üyelerinden Mehmet Ali Alabora Oyuncular Sendikası’nın ilk olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan seçilmiştir.
Mehmet Ali Alabora 19 Kasım 2009’da kendisi gibi oyuncu olan Pınar Öğün ile dünya evine girmiştir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder