Kremalı Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır?
kolay yemek tarifleri
kremalı makarna tarifi
kremalı tavuklu makarna nasıl yapılır
kremalı tavuklu makarna tarifi
makarna tarifleri
Hiç yorum yok
İtalyan mutfağının en sevilen makarna çeşitlerinden birisi olan kremalı tavuklu makarna, Türk mutfağında da sıkça tercih edilen yemeklerden biri oluyor. Tabi kullanılan makarnalar ve soslarda bazı değişiklikler görülüyor. Gelin isterseniz evde yapılan Kremalı Tavuklu Makarna’nın nasıl yapıldığına bir bakalım.
Malzemeler ( 4 kişilik)
- 1 kutu İtalyan makarnası
- 2-3 dilim tavuk göğüs
- 1 paket hazır krema
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı katı yağ
- tuz
Hazırlanışı
İlk olarak bir litre suyu tencereye koyun ve altını yakın. Su kaynamaya başlayınca içerisine makarnaları da ekleyip pişirmeye devam edin. Makarnalar haşlanırken, diğer taraftan ince dilimlenmiş tavuk göğüsleri küp küp doğradıktan sonra tavada kavurun. Sonrasında içerisine hazır kremayı da ekleyip karıştırmaya devam edin ve bir kaç dakika sonra altını kapatın.
Makarnalar yumuşayınca tenceredeki suyu süzmek için süzgeç yardımı ile suyu süzün. Daha sonra tencereye sıvı yağ ve katı yağı ekleyin. İçerisine tavuk ve kremalı karışımı da ekleyip makarnaları da tencereye atın. Yaklaşık 4-5 dakika karıştırdıktan sonra kremalı tavuklu makarnanız hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder