15 Eylül 2013 Pazar

Tavuk Sote Nasıl Yapılır

  Hiç yorum yok
Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi olan tavuk sote, tarifini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Malzemeler ( 4 kişilik)
  • 350 gr tavuk göğüs
  • 1 büyük boy patates
  • 1 adet soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • tuz, karabiberi kekik
Hazırlanışı
İlk olarak tavuk göğüsleri küp küp doğrayın. Daha sonra sarımsakların kabuklarını soyun ve ince ince doğrayıp altını yaktığınız tencereye atın. Sonra soğanları da katıp biraz kavurduktan sonra içerisine salçayı da ekleyin. Salçadan sonra patates, biber ve domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Sonrasında tavukları da ekleyin ve üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra kısık ateşe alın ve 20-25 dakika pişirdikten sonra altını kapatın. Pilav ya da bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder