Menemen Nasıl Yapılır?
Kahvalti sofralarinin en sevilen, en pratik ve vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan menemen, hem ögrenci evlerinin, hem bekar evlerinin hem de Pazar kahvaltilarinin vazgeçilmezidir. Basit ama bir o kadar da lezzetli bir yemek olan menemeni hazirlamak, hiç sandiginiz kadar da zor degildir. Peki, menemen nasil yapilir ve malzemeleri nelerdir? Bunu ögrenmek için yazimizi okumaya devam edebilirsiniz. TRWikipedia
Malzemeler ( 2 kisilik)
2 adet yumurta1 büyük boy domates2 adet çarliston biber1 dal dereotukirmizi bibertuzkarabiber2 yemek kasigi siviyagHazirlanisi
Ilk olarak domatesleri ve biberleri ince ince dograyin. Daha sonra bir tavaya sivi yag ekleyin ve sonra altini yakin. Içerisine önce biberleri ekleyin ve biberler hafif kizarmaya baslayinca domatesleri de ekleyin. Domatesleri ezerek kavurdugunuz karisima, daha sonra ince ince kiyilmis dereotunu da ekleyin.
Yaklasik 10 dakika orta ateste kavurdugunuz karisima 2 adet yumurta kirin ve daha sonra kirmizi biber, tuz ve karabiberi de ekleyip bir iki dakika sonra altini kapatin. Menemeniniz hazir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder