4 Ekim 2013 Cuma

Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  Hiç yorum yok

En hafif ve en lezzetli sütlü tatlilardan birisi olan sakizli muhallebi, caniniz tatli istediginde kolayca hazirlayabileceginiz hem lezzetli hem de ekonomik bir tatli. Aksam gelecek misafirlerinize lezzetli bir tatli hazirlamak istiyorsaniz, siz de sakizli muhallebi tarifimizi deneyebilirsiniz. TRWikipedia



Malzemeler

5 su bardagi soguk süt1 paket vanilin2 adet damla sakizi( dogal ürünler satan marketlerde bulabilirsiniz)4 yemek kasigi un1.5 bardak toz seker1.5 yemek kasigi margarin

Hazirlanisi


Sakizli muhallebinin ana maddesi damla sakizidir. O nedenle damla sakizini mutlaka kaliteli bir yerden almalisiniz. Böylece tatliya kattigi lezzet ve koku daha güzel olacaktir. Gelelim muhallebinin hazirlanisina…


Ilk olarak un, süt ve toz sekeri tencereye alin ve çirpmaya baslayin. Daha sonra tencerenin altini yakin ve bir yandan çirparken bir yandan da pismesini bekleyin. Muhallebi kivamina gelene kadar pisirmeniz gerekiyor.


Daha sonra muhallebi kivamina gelen karisima damla sakizi, vanilin ve margarini de ekleyip karistirmaya devam edin. Altini kapattiktan sonra 5 dakika mikser yardimi ile muhallebiyi çirpin. Servis tabaklarina esit miktarda paylastirdiginiz sakizli muhallebiyi ister soguk isterseniz de sicak olarak servis edebilirsiniz.


 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder