30 Ağustos 2013 Cuma

Biberin Faydaları Nelerdir?

  Hiç yorum yok
Yeşil biberin en önemli özelliklerinden biri vücudumuzu toksinlerden arındırmasıdır. Biberde fazlaca miktarda C, B1, P , K vitaminleri bulunur ve bu vitaminler damarları yumuşatır. Daha önce de belirttiğimiz gibi K vitamini de kanın pıhtılaşmasını sağlayıcı bir özelliğe sahiptir.

Biberin bir diğer özelliği ise kanserle savaşan bir yapıya sahip olmasıdır.Çünkü, biber antioksidan özelliğine sahiptir. Mesela yemeklerde yediğimiz biber hem midemize iyi gelir hem de gaza iyi gelir. Mide tembelliğinin düşmanıdır. Biberin bir başka özelliği iştah açıcı olması ve felç riskini azaltmasıdır. Normal biberlere ek olarak acı biberlerdeki lif oranı yüksektir. Ayrıca acı biber göz sağlığı için de önemlidir ve katarakta engel olur. Balgam söktürür ve ağrıları da hafifletir.
100 gram biberin besin değerleri şu şekildedir:
22 kalori
1,2 gr. protein
4,8 gr. karbonhidrat
0,2 gr. yağ
1.4 gr. lif
22 mgr. fosfor
9 mgr. kalsiyum
0,7 mgr. demir
13 mgr. sodyum
213 mgr. potasyum
0,08 mgr. B1 vitamini
0,08 mgr. B2 vitamini
0,5 mgr. B3 vitamini
0.26 mgr. B6 vitamini
9.8 mcgr. folik asit
128 mgr. C vitamini
0,7 mgr. E vitamini

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder