30 Ağustos 2013 Cuma

Burun Kanaması Neden Olur?

  Hiç yorum yok
Kaşıntıya neden olan alerji, enfeksiyon gibi nedenlerin yanı sıra, karaciğer hastalıkları, burun eğrilikleri ve bazı ilaçların kullanımı gibi pek çok nedenden dolayı burun kanamaları görülebilir. Kanamalarınız sık sık tekrarlanıyorsa, fenalaşma, sersemlik hissi, bayılma gibi durumlar varsa, çarpıntı veya nefes almada zorluk çekiliyorsa, mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına başvurulması gerekiyor demektir.
Günümüzde halk arasında her gün binlerce kişi burun kanaması ile karşılaşıyor. İlk defa başınıza gelen bir burun kanaması herhangi bir tehdit oluşturmaz. Bünyesi zayıf olan kişilerde, aşırı stres, yorgunluk, üzüntü gibi durumlarda burun kanaması görülebilir. Bu geçici bir durumdur. 
Burun kanamalarınızın sayısı sıklaşmaya başladıysa ve bu durum gözünüzü korkutmaya başladıysa, mutlaka uzman bir doktora başvurmanızda, ve kanamalarınızın nedenlerini araştırmanızda yarar var. Burun kanaması, kimi zaman bazı hastalıkların habercisi olabilir. Özellikle kan ile ilgili hastalıklara yakalanmış olup olmadığınızı öğrenmek için, sık sık burnunuz kanıyorsa, mutlaka doktorunuza görünmenizi tavsiye ediyoruz. Sık sık burnum kanıyor, endişelenmeli miyim? diyorsanız, bu endişeyi uzatmamak ve bir an önce gerçeği öğrenmek için bir doktordan randevu almalısınız.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder