29 Ağustos 2013 Perşembe

Ispanak Nasıl Yıkanmalıdır?

  Hiç yorum yok
Demir açısından oldukça zengin bir sebze olan ıspanak,  böreklerde lezzetli bir harç, sofralarda ise lezzetli bir yemektir. Çocukların gelişiminde de önemli bir destekçi olan ıspanak yapmaya karar verdiyseniz, yemeği yapmadan önce ıspanağı temizleme kısmına da dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. Ispanak, doğru bir şekilde yıkanmazsa, vücutta kum oluşmasına neden olabilir. Bu kumlar da zamanla böbrek taşına dönüşebilir. O yüzden ıspanak, kıvırcık gibi yeşil yapraklı bitkileri yıkarken mutlaka özen göstermelisiniz. Peki, ıspanak nasıl yıkanmalıdır?
Ispanak yıkarken, yemek yapmadan önce ıspanağı bol su ile en az 4-5 defa yıkadıktan sonra, sirkeli suda bekletmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer evde sirke yoksa, karbonat ve tuz ile de yıkayabilirsiniz. Bunun için 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı tuzu, büyük bir kaba koyduğunuz ıspanağın suyuna ekleyin ve en az 1 saat süreyle bekleyin. 
Tüm bu işlemler, ıspanaklarda herhangi bir toprak ya da böcek kalıntısı kalmasını engeller. Evinizde karbonat ya da sirke yoksa, aynı işlemi limon ve tuz ile de uygulayabilirsiniz. Limon, ıspanakların da daha parlak görünmesini sağlar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder