29 Ağustos 2013 Perşembe

Fırında Somon Nasıl Yapılır?

  Hiç yorum yok
Tam bir Omega3 kaynağı olan somon, aynı zamanda oldukça lezzetli bir yemektir. Haftada en az bir gün balık tüketmeniz gerektiği düşünüldüğünde, fırında somon tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Fırında pişen yiyecekler, yağda kızartılan ya da haşlanan yiyeceklere oranla daha düşük kalorilidir. Bu tarif de düşük kalorisi ile diyettekiler için de önerilmektedir. Peki, fırında somon nasıl yapılır? 
Malzemeler ( 2 kişilik)
  • 2 adet somon( temizlenmiş, ayıklanmış)
  • 1 adet limon
  • 1 adet soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz, karabiber
Hazırlanışı
İlk olarak somonlar yıkandıktan sonra, bir kenarda bekletin. Daha sonra yağlı kağıdı fırın tepsisine yerleştirin. Soğanları halka halka doğrayın ve tavada kavurun. Kavurduktan sonra, soğanları tepside iki eşit şekilde dağıtın. Daha sonra üzerlerine somonları yerleştirin.
Somonların üzerine sarımsakları bütün olarak dağıtın. Limonları ince ince dilimleyin ve onları da balıkların üzerine koyun. Son olarak sıvıyağı da balıkların üzerinde gezdirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Elma dilim patateslerle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder