29 Ağustos 2013 Perşembe

Lahana Çorbası ile Zayıflanır Mı?

  Hiç yorum yok
Bitki ve sebzeler dünyasının faydaları saymakla bitmez. Ancak içlerinde öyle bir sebze var ki, hem yağ yakımını hızlandırıyor hem de vücuttaki zararlı toksinlerin çok daha kolay atılmasını sağlıyor. Lahana’dan bahsediyorum. Türk mutfağında da severek tüketilen bir sebze olan lahana, çorba olarak içildiğinde kilo vermenize de ciddi bir destek sağlar. Aynı zamanda da vücuttan ödem atılmasını sağlar. Peki, lahana çorbası nasıl yapılır?
Lahana çorbası için orta boy bir lahanaya, 1 yemek kaşığı sıvı yağa, 1 çay kaşığı tuza, 1 çay kaşığı pul bibere ve 1 orta boy soğana ihtiyacınız olacak. İlk olarak soğanları ince ince doğrayıp tencereye atın. Soğanlar pembeleştikten sonra içerisine lahanaları da ekleyip biraz daha kavurmaya devam edin. Sonra su, tuz, yağ ve pul biberi de ekleyip tencerenin altını kısın. Orta ateşte 25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. 
Bu çorbayı her gün, acıktıkça içebilirsiniz. Gün boyu lahana çorbası içerek, 1 haftada 2-3 kilo verebilirsiniz. Tabi yanında kahvaltı ve öğle yemeğinizi de yemeyi unutmayın. Akşam yemeğinde ise sadece lahana çorbası içmeniz tavsiye edilmektedir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder