31 Ağustos 2013 Cumartesi

Saçları Platin Renge Boyatmak

  Hiç yorum yok
Saç boyatmak, birçok kadın tarafından oldukça genç yaşlarda tercih edilir. Oysa saçlarda beyaz çıktıkça boyatmaya başlamak, daha uzun süre daha sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlar. Çünkü saç boyatmak, başlı başına saç tellerine ve saç sağlığına zarar veren bir işlemdir.
Saç boyaları, içerdikleri formülasyonlar ve maddeler ile saçta nem kaybına neden olur. Bir de bunun üstüne saçlara röfle yaptırmak, ya da daha fenası saçları platin renge boyatmak, içerdiği kimyasallar içe saçınıza çok daha fazla zarar vermenize neden olur. Peki, dayanamadınız ve saçlarınızı platin renge boyattınız. Peki, şimdi ne yapacaksınız?
Sarı saçlar için olan bir şampuan ve haftada bir kere yağ bazlı bir saç bakım kremi uygulamayı ihmal etmeyin. Bu, saç tellerinizin kaybettiği lipit eksikliğini giderecek. Eğer tam bir sarı saç tutkunuysanız balyaj yaptırmayı deneyin. Bu işlem kimyasal olarak saçlarınıza daha az zarar verecek. Ancak yine de saçlarınıza zarar vermenize neden olacak platin rengi gibi riskli renkler yerine, daha yumuşak tonları ya da saçlarınıza balyaj yapmayı tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder