12 Ekim 2013 Cumartesi

Bayram Sofrası Nasıl Olmalı?

  Hiç yorum yok

Kurban bayramina sayili günler kala, meshur kalabalik bayram sofralari da yaklasiyor. Aile büyüklerinin evlerinde kurulan kalabalik sofralarinda yer alan birbirinden lezzetli yemekler, midemizde bayram ediyor. Peki, bu güzel bayram sofrasini kurarken nelere dikkat etmeli? Bayram sofrasi nasil olmali? TRWikipedia


Kurban bayramlarinda genellikle eve misafir geldiginde genis bir sofra kurmaniz gerekecek. Sofrada mutlaka sicak bir çorba bulundurmayi ihmal etmeyin. Kis aylarinda, bayramlarda en çok tercih edilen çorbalarin basinda ise tarhana ve mercimek çorbasi geliyor. Çorbanin sonrasinda ise börek gibi lezzetli bir ara sicak ile misafirlerinizi doyurmayi ihmal etmeyin.


Kurban bayraminda sofralardan et eksik olmaz. Siz de firsattan istifade, birbirinden lezzetli et yemeklerinden biri ile kurban bayraminda sevdiklerinizi harika bir sofra hazirlayabilirsiniz. Et yemeklerinin oldugu sofrada tatli da eksik olmaz. Irmik tatlisi ya da serbetli tatlilardan birini tercih edebilirsiniz. Kurban bayraminda ikram olarak çikolata ve sekeri misafirlerinize ikram etmeyi ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder