12 Ekim 2013 Cumartesi

Çocuklarda Göz Çapaklanması

  Hiç yorum yok

Çocuklarda en sik görülen göz rahatsizliklarindan biri de çapaklanmadir. Tanimlayacak olursak çapak, gözün içerisinde olusan, sümük benzeri yapiskan bir salgidir. Bu salgi, eger gözde biraz daha fazla durursa, daha koyulasir ve daha yapiskan bir hale gelebilir. Hatta uzun süre orada durdugunda, gözlerin açilmasini bile zorlastirabilir. Çocuklarda göz çapaklanmalarinin nedenleri arasinda, yetiskinlerden farkli olarak, göz yasi kanalindaki bir tikaniklik söz konusu olabilir. TRWikipedia



Özellikle, ilk aylarda, yenidogan çocuklarda bir çapaklanma meydana geliyorsa, burada göz yasi kanallarindaki bir tikaniklik meydana gelmis olabilir. Bu gözde olusan göz yasi, gözü temizledikten sonra, buruna ve genize dogru akar. Burada laktimal kanalda birikir ve buruna dogru akar. Burada biriken sivilarda bir tikaniklik olusup mikroplarin olusmasina neden olabilir. Iste bu mikroplar da çocuklarda çapaklanmalarin olusmasina neden olur.


Kimi zaman, gözün açilamayacagi kadar anormal çapaklanmalar, yapismalar meydana gelebilir. Bu durumda çocugunuz için doktoruna basvurmanizi tavsiye ediyoruz. Anormal çapaklanmalar gözde bir tikanikligin, dolayisi ile de bir rahatsizligin habercisi olabilir.


 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder