3 Ekim 2013 Perşembe

Makarna Salatası Nasıl Yapılır?

  Hiç yorum yok

Altin günlerinin vazgeçilmez ikilisinden birisi olan makarna salatasi, kisirla birlikte ne iyi gider. Hem baslangiç hem de lezzetli bir aperatif olan makarna salatasi, misafir geldiginde çayin yanina hazirlamak için hem lezzetli hem de oldukça pratik ve ekonomik bir seçim. Peki, makarna salatasi nasil yapilir? TRWikipedia


Malzemeler

1 paket fiyonk makarna2 adet havuç100 gr bezelye1 orta boy patates1 yemek kasigi misir5-6 adet kornison tursu 1.5 yemek kasigi mayonez1 tatli kasigi yogurtTuz

Hazirlanisi


Ilk olarak tencereye bir litre su koyun ve altini yapin kaynamaya birakin. Su kaynamaya baslayinca, makarnayi da suyun içine atin ve yumusayana kadar tencerede pisirin. Makarnalar pismeye hazirlanirken, o sirada patates ve havuçlari küçük küpler halinde dograyin ve diger bir tencerede onlari da kaynatin.


2 dakika sonra tencereye bezelyeyi de atin. Tüm malzemeler yumusamayi beklerken, siz bu arada kornison tursuyu da küp küp dograyin.  Sonrasinda pisen makarnayi süzün ve süzgeçten derin bir karistirma kabina alin. Daha sonra içerisine kaynamakta olan patates, havuç ve bezelyelerin de suyunu süzüp ekleyin. Son olarak kornison tursu, misir, yogurt ve mayonezi de ekleyip karistirin. Makarna salataniz hazir, afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder