1 Temmuz 2014 Salı

2014 İZMİR RAMAZAN İMSAKİYESİ - İZMİR 2014 İFTAR VE SAHUR SAATLERİ

  Hiç yorum yok
2014 IZMIR RAMAZAN IMSAKIYESI...
bu yazi www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
Bu sene yine yaza denk gelen 2014 Ramazan ayinin ilk günü 27 Haziran gecesi sahura kalkarak basliyor.
Bu senede Ramazan ayinin hayirlara vesile olmasini diliyoruz.
Oruç tutmak ve güzel bir Ramazan geçirmek isteyenler hazirliklara çoktan baslayarak, kalkilacak ilk sahuru 4 gözle bekliyorlar. Oruç tutacak herkese oruçlarinin www.songuncel.blogspot.com olarak kabul olmasini diliyoruz.
Bu sene yine yaz olmasi oruç tutacaklari zorlayacaga benziyor, zor geçecek olan bu Ramazan ayinda saatlerin uzun olmasi da gözümüzü korkutmuyor degil.

Bu yazimizda sizlere il il Ramazan ayi imsakiyesini paylasacagiz. Saatlere simdiden bakarak hangi gün kaç saat oruç tutulacagina bakiniz.

Ramazan da Uyulmasi Gereken Kurallar

- Sahur vakti, sabah namazi vaktini belirtir.
- Sahur vakti imsak ile biter. Takvimimizdeki imsak vakti girdigi an oruç tutmak için yeme içmeyi kesmelisiniz. Baska takvimlerde imsak vakti 10-20 dakika daha ileri olabilir.
- aksam ezani okunmasi ile oruçlarinizi açabilir. yiyip içebilirsiniz. Iftar vakti aksam ezani saati ile aynidir..

Iftar Duasi 

Arapçasi: Bismillahi vel hamdü lillâhi, allâhümme leke sumtü ve alâ rizkike eftartü ve aleyke tevekkeltü, Sübhâneke ve ni hamdike tekabbel minni, inneke entes semiul aliym.

Türkçe Anlami: Allahim! Senin için oruç tuttum, Senin için rizkinla orucumu açtim. Ancak Sana tevekkül ettim. Seni hamdinle tesbih ederim. Allahim Benden kabul buyur. Çünkü Sen isiten ve bilensin
bu yazi www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
2014 ramazan iftar ve sahur saatleri, 2014 il il ramaazan imsakiyesi, 2014 il il iftar ve sahur saatleri, 2014 ramazan imsakiyesi, 2014 iftar ve sahur saatleri, 2014 izmir iftar ve sahur saatleri, ramazan,iftar saatleri, iftar ve sahur saatleri, 2014 türkiye iftar ve sahur saatleri, 2014 izmir türkiye ramazan imsakiyesi, 2014 izmir imsakiyesi, 2014 izmir iftar ve sahur saatleri, 2014 izmir imsakiyesi, 2014 antalya iftar ve sahur saatleri, 2014 antalya imsakiyesi, 2014 izmir iftar ve sahur saatleri, 2014 izmir imsakiyesi, oruç açma saati kaç, izmirde oruç kaçta açilacak, saat kaçta oruç açilir, izmirde bugün oruca kaçta kalkilacak, izmirde bugün oruç kaçta açilacak, kaç saat oruçlu olacagiz, kaç saat oruç tutacagiz Kategori: 2014 ramazan imsakiyesi, din, güncel, imsakiye, izmir iftar saatleri, izmir ramazan imsakiye, izmir sahur iftar saatleri, oruç kaçta açiliyor, ramazan sahur ve iftar saatleri, sahur ve iftar saatleri


View the original article here

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder