1 Temmuz 2014 Salı

ORUÇLUYKEN DENİZE GİRMEK ORUCU BOZAR MI? - ADETLİYKEN ORUÇ TUTULUR MU?

  Hiç yorum yok
DENIZE GIRMEK ORUCU BOZAR MI...
bu yazi www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
2014 Ramazan ayinin yaza denk gelmesi oruç tutacaklari zorlayacak gibi görünüyor. Yaz ayina denk gelmesi ile beraber yaz tatili için planlarda degisikliklerde oldu. 
Yaz için deniz, kum, günes hayali kurup planlar yapanlar oruç tutmaya karar vererek bu planlarini ertelemeye basladilar.

Ögrencilerinde yaz tatiline çiktigi su günlerde oruç tutmak ve ayni zamanda tatil yapmak isteyenlerin hemen hemen herkesin aklina gelen oruçluyken denize girilir mi, oruçluyken denize girmek orucu bozar mi sorusu oldu.

ORUCU BOZAN VE BOZMAYAN HALLER HAKKINDA SORULAN SORULAR IÇIN TIKLAYINIZ>>>

Denize Girmek Orucu Bozar mi?
Diyanet isleri baskanligindan yetkili kisiler tarafindan yapilan açiklamalar ve cevaplanan sorular neticesinde oruçluyken denize girilmemesi gerektigini öneren yetkililer ayrica;

Oruçluyken denize girmek, havuza girmek ve vücudu serinletmek orucu bozmaz, fakat oruçluyken denize yada havuza girdiginizde agzinizdan burnunuzdan içeriye su kaçarsa orucunuz bozulmus olur. Bu yüzden oruç tutarken denize ve havuza gireceklerin bu hususlara dikkat etmesi gerekiyor. bu yazi www.songuncel.blogspot.com'a aittir.

Oruç tutacaklarin sikça sorduklari bir baska soru ise;

Adetliyken Oruç Tutulur mu? 
En çok sorulan sorulardan bir tanesi de kadinlar adetliyken oruç tutar mi sorusudur. Bu soruyu ise yetkililer 
adetli,regl, hayiz ve nifas halindeki kadinlar, o hal içerisinde iken oruç tutamazlar. Daha sonra geçirdikleri günleri (temizlendikten sonra) kaza ederler diye cevaplamislardir.




denize girmek orucu bozar mi, oruçlu iken denize girilirmi, oruç tutarken denize girilir mi, oruçluyken denize girmek olur mu, oruç tutarken enize girilirmi oruç bozulur mu, oruçluyken denize girdim ama agzima su kaçmadi orucum bozulur mu, denize girersek oruç bozulur mu, orucu neler bozar neler bozma, orucu bozan haller neler, adetliyken oruç tutulurmu, adetli kadinlar oruç tutabilirmi, adetli kadinin orucu kabul olurmu, oruçluyken adet olan kadinin orucu kabul olur mu, regl olan kadin oruç tutabilirmi, oruçluyken regl olan kadinin orucu bozulur mu, adetli kadin oruç tutar mi bu yazi www.songuncel.blogspot.com'a aittir. Kategori: 2014 ramazan, adetliyken oruç tutulur mu, denize girmek orucu bozar mi, din, ezan, güncel, iftar saatleri, imsak, oruç, oruç tutmak, oruçlu denize girilir mi, ramazan ayi


View the original article here

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder