18 Mart 2018 Pazar

Girişimcilere destek veren kurumlar

  Hiç yorum yok
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

İlçe bazında Kaymakamlıklara bağlı olarak çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları “İş kurmak isteyen yoksul vatandaşlar” için sermaye desteği sağlamaktadır. Yararlanabilmek için bulunulan ilçedeki kaymakamlıklarda bulunan SYDV ofisine başvurulması gerekmektedir.

KOSGEB
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın bünyesindeki KOSGEB, KOBİ vasfı taşıyan işletmelere çeşitli destekler sağlamaktadır. KOSGEB veritabanına kaydolan işletmeler KOBİ vasfını taşıdıklarına dair beyannameyi doldurmalarının ardından desteklere başvurabilir. Yeni Girişimci Desteği uygulamasında kadınlara özel destek oranı uygulanmaktadır.

www.kosgeb.gov.tr

KAGİDER
Kadın Girişimciler Derneği

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, Eylül 2002'de 37 kadın girişimci tarafından ülke çapında faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olarak İstanbul'da kuruldu.

Kadın Girişimci Geliştirme Programı kapsamında KAGİDER Girişimci ve Lider Geliştirme Çalışma Grubu, belli aralıklarla gelen aday kadın girişimci proje başvurularını değerlendirir. 1. elemeyi geçen kadın girişimciler "İşimi Kuruyorum Eğitimi"ne davet edilir. İş planlarını hazırlayarak 2. aşamayı geçen adaylara ihtiyaca göre mentörlük, İnkübasyon Merkezi’nde yer alma ve danışmanlık desteği verilir.


Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, Garanti Bankası ve Ekonomist dergisinin ortaklığıyla 2007 yılından bu yana gerçekleştirilen Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması, Türkiye'deki kadın girişimci sayısının gelişmiş ülkelerin seviyesine yükselmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenleniyor.
Yarışma, gerçek başarı hikayelerini kendileri yazan, Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren kadın girişimcilerin projelerini değerlendiriyor. Kadın girişimcilerin, ekonomik ve sosyal girişimci ruhunu ortaya çıkartarak Türkiye’deki tüm kadınlara örnek teşkil eden başarı hikayelerinin duyurulması hedefleniyor.
http://www.kagider.org


Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı

KEDV, kadınların ekonomik sürece katılımlarını artırmak amacıyla, eğitim, kredi, danışmanlık ve pazarlama desteği verir.

İş Geliştirme Desteği : Kendi becerileri ve mevcut yerel ekonomik olanakları araştırılarak iş fikri geliştirmeleri ve iş planı çıkarmaları amacıyla kadınlara eğitim ve izleme desteği verilmektedir. Kadınların kooperatif çatısı altında ortak yürütebilecekleri; gıda üretimi (reçel, turşu, sebze kurusu) ile sabun üretimi, hediyelik kutu yapımı, hazır yemek, tekstil, 2. el eşya satışı, çocuk bakım ve eğitim hizmetleri, lokanta gibi çeşitli alanlarda ortak işler kurmalarına destek verilmektedir.

Maya Mikro Ekonomik Destek İşletmesi : Maya Türkiye’nin ilk mikro kredi kurumudur. KEDV, iktisadi işletmesi Maya kanalıyla iş kurmak isteyen ya da işlerini geliştirmek isteyen kadınlara küçük krediler vermektedir. İlk krediler 800 TL’dir ve tekrar kredilerde bu miktar aşama aşama artmaktadır. Krediler 6 veya 12 ay vade ile verilmekte, geri ödemeler haftalık olarak yapılmaktadır.

Yeni Ürün Geliştirme : Kadınların mevcut becerileriyle üretebilecekleri, pazarda talep olan yeni ürünler geliştirilmektedir. KEDV, bu kapsamda sabun, hediyelik kutu üretimi, vb gibi yeni beceriler için kurslar düzenler ve kadınların edindikleri becerileri işe dönüştürmeleri için eğitim, danışmanlık ve izleme desteği verir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder