22 Ağustos 2013 Perşembe

Bamya Nasıl Pişirilir?

  Hiç yorum yok
En güzel anne yemeklerinden biridir bamya yemeği. Özellikle şu yaz akşamlarında hafif ama bir o kadar da lezzetli bir akşam yemeği yemek istiyorsanız, bamya yemeği tarifimize göz atabilirsiniz. Pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Kıyma yerine kuşbaşı et ile de hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler
  • 400 gr bamya
  • 50 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • tuz
  • İsteğe göre ince doğranmış havuç
  • yarım çay kaşığı pulbiber
Hazırlanışı
İlk olarak bamyaları limonlu suda bekletip ayıklayın. ( Limon yoksa 1 tatlı kaşığı sirke de olabilir). Daha sonra sıvıyağı tencereye koyun, ince ince doğranmış soğanlar ve kıyma tencereye eklenir ve kavrulur. Kavrulduktan sonra salça da tencereye eklenir. 
Bir miktar daha kavurduktan sonra malzeme tencereye iyice yayılır ve sonra üzerine bamyalar döşenir. Üzerine su eklenip pişirmeye bırakılır. Havucu isterseniz kıymalı harçla birlikte kavurabilirsiniz. Kısık ateşte pişirilmesi tavsiye edilmektedir. 30 dakika sonra yemeğiniz hazır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder