22 Ağustos 2013 Perşembe

Günlük Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

  Hiç yorum yok
Dişler, ilk izlenimde en çok dikkat edilen şeylerden biridir. Güldüğünde beyaz beyaz parlayan dişler, karşınızdaki kişilerin size daha saygılı olmalarını sağlar. Bakımlı bir insana bilinçaltında daha çok saygı duyulduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu noktada da diş bakımına büyük iş düşüyor. Peki, sağlıklı dişlere sahip olmak için günlük diş bakımı nasıl olmalıdır?

Günlük diş bakımı diş fırçalama, gargara ve diş ipi kullanımından oluşturmaktadır. Diş fırçalama işlemi sırasında kullanacağınız diş macunu ve diş fırçasının kalitesinin de büyük önemi vardır. Kullandığınız diş fırçası ne çok yumuşak de çok sert olmalıdır. Orta sertlikte bir diş fırçası, günlük diş bakımınız için yeterli olacaktır. Dişlerinizi iyice fırçaladıktan sonra, daha sonra gargara kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Gargara, dişlerde oluşabilecek plak ve tartar oluşumunu önlediğinden, günlük diş bakımınızda nane ya da mentol aromalı bir gargara kullanmalısınız. Gargara işe dişlerinizi temizledikten sonra, diş ipi kullanarak diş aralarında kalan kalıntıları temizleyebilirsiniz. 3 işlemi de her gün, düzenli olarak günde 2 kez uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder