23 Ağustos 2013 Cuma

Günde Kaç Litre Su İçilmelidir?

  Hiç yorum yok
İnsan vücudunun 3/4′ü sudur. Bu da, vücudumuzun neredeyse tamamına yakınının su olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, vücudumuzun sürekli suya ihtiyacı var. Su içmek, hem hayati fonksiyonların düzgün çalışmasını sağlar, hem böbrek ve cilt sağlığı açısından oldukça yararlıdır, hem de hepinizin bildiği üzere yak yakımını hızlandırır. Birçok kişi, diyet programlarında tükettikleri su miktarını arttırarak, çok daha fazla kilo verdiklerini söylüyorlar. Gerçekten de güne su içerek başlamak, gün boyunca yaktığınız yağ miktarını %10 oranında artmasını sağlar.
Yetişkin bir insan, günde en az 2.5 litre yani 10 bardak su içmelidir. Ancak bol bol terlediğimiz sıcak yaz günlerinde bu rakam, 3 hatta 4 litreye kadar çıkabilmektedir. Unutmayın, bol su içmek, yağ yakımını hızlandırması gibi yararlarının yanı sıra, vücuttaki fazla ödemin atılmasını da sağlar. Bu da, vücut şişkinliği nasıl geçer? sorusunun cevabına ulaşmanızı sağlar. 
Sigara, alkol gibi zararlı maddeleri sık tüketiyorsanız, sizin daha çok su içmeye ihtiyacınız olacak.  Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan su, sigara ve alkolun zararını da azaltmanızı sağlar. Su, özellikle böbrek hastalarının maksimum düzeyde tüketmesi gereken ciddi bir yaşam kaynağıdır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder