6 Eylül 2013 Cuma

California Roll Nasıl Yapılır?

  Hiç yorum yok
Uzak doğu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan sushi, Türk mutfağına biraz uzak bir lezzettir. Ancak yine de sushi, ülkemizde gün geçtikçe daha popüler bir hal almaktadır. Sushi çeşitleri arasında ise en çok tercih edilen roll tartışmasız California Roll’dur. Türk damak zevkine en yakın sushi roll olan California Roll’un içerisinde salatalık, avokado, havuç gibi lezzetler yer almaktadır.

Malzemeler ( 2 kişilik)
  • 2 adet kurutulmuş yosun yaprağı
  • 30 gr surumi
  • 1 orta boy avokado
  • 1 adet salatalık
  • 2 tatlı kaşığı buharda pişmiş pirinç
  • 2 tatlı kaşığı uçan balık yumurtası
  • soya sosu
  • wasabi sos
Hazırlanışı
İlk olarak pirinçler özel Japon sirkesi eşliğinde buharda pişirilir. Daha sonra avokado ve salatalıklar ince ince ve jülyen şeklinde doğranır. Sıra geldi sushi sarma bölümüne. Sushi sarmak için düz bir zemine ihtiyacınız olacak. Ayrıca sushi hasırlarından satın alarak çok daha muntazam bir görünüm elde edebilirsiniz.
Yosun hasırının üzerine bir yaprak kurutulmuş yosun yaprağını serin. Üzerine 1 yemek kaşığı pirinci iyice yayarak yerleştirin. Daha sonra üzerine avokado ve salatalık da ekleyin. Son olarak surumiyi de ekleyip hasırın üzerindeki yosun yaprağını yavaş yavaş sarın. Son olarak hasırı yavaşça yosundan çekin. Elde ettiğiniz ruloyu bıçak yardımı ile dörde bölün. Wasabi ve soya sosu ile servis edin. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder