6 Eylül 2013 Cuma

Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

  Hiç yorum yok
Yaşamayan bilemez, diş ağrısı gerçekten de oldukça ağrılı bir süreçtir. Uykuya dalamaz, hiç bir şeye konsantre olamaz, yemek yiyemez, durduğunuz yerde duramazsınız diş ağrısı gelince. Ondan kurtulmak için ağrı kesicilere başvurursunuz ancak o bile yardım etmez. Aslına bakarsanız diş ağrısı, genellikle apse nedeniyle ortaya çıkar. Bu da, dişlerinizde çürük ve benzeri problemlerin olduğunun habercisidir.

Diş ağrısından, diş çektirme gibi çeşitli cerrahi operasyonlar ile kurtulabilirsiniz. Ancak o zamana kadar bekleyecek tahammülünüz yoksa, bu çözümden evde doğal yollarla da kurtulabilirsiniz. Peki, diş ağrısından kurtulmanın yolları nelerdir? Bunun için dişinize alkollü pamuk yardımı ile kompres yapabilirsiniz. Bu sayede diş ağrınıza kısa süreli bir çözüm bulabilirsiniz. 
Diş ağrısına bir diğer çözüm de tuzlu su ile gargara yapmaktır. Bir bardak suya bir çay kaşığı tuz atın ve karıştırın. Daha sonra bir miktar suyu ağzınızda gargara yapın. Tuzlu su da ağrılı dişin ağrısını hafifletecektir. Ancak unutmayın, bu yöntemler geçici çözümlerdir. Gece başlayan diş ağrısına uygulayacağınız bu yöntemler diş ağrısından kurtulmanıza yardımcı olur. Ancak sabah olduğunda mutlaka bir diş hekimine görünmeyi ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder