12 Ekim 2013 Cumartesi

Gripten Nasıl Korunulur?

  Hiç yorum yok

Mevsim geçislerinde en yaygin olarak görülen hastalik kuskusuz grip ve soguk alginligidir. Sonbahar ve ilkbahar aylarinda havada dolasan mikrop, ayni anda birçok kisinin grip olmasina neden olur. Bulasici bir hastalik olan grip, yeterli vitamin almadiginizda ya da grip asisi olmadiginda yakalanma ihtimalinizin yüksek oldugu bir hastaliktir. Halsizlik, yorgunluk gibi belirtileri ile gelen grip, burun akintisina neden olmasi yönüyle de hiç sevilmemektedir. Peki, içinde bulundugumuz sonbahar mevsiminde gripten korunmanin yollari nelerdir? TRWikipedia



Günlük yasaminizda dikkat edeceginiz birkaç basit öneri ile, siz de gripten korunabilirsiniz. Ellerinizi sik sik yikamak, gripten korunmak için oldukça önemlidir. Vücuda en çok mikrop getiren organimiz ellerimizdir. Sik sik el yikamak, ortamda bulunan mikroptan korunmanin en dogru yollarindan biridir.


Bol bol vitamin almayi ihmal etmeyin. Meyve ve sebzelerde bulunan vitamin ve mineraller sizin gripten korunmaniza yardimci olur. Vitaminleri besin takviyesi olarak almak yerine yesil, sari ve kirmizi renkteki sebze ve meyveleri tüketerek almayi tercih edin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder