20 Ekim 2013 Pazar

Meme Kanseri Belirtileri Nelerdir?

  Hiç yorum yok

Meme içinde kanserlesen bir hücre, meme kanserine neden olmaktadir. Bu nedenle, her kanser türünde oldugu gibi meme kanserinde de erken teshis oldukça önemlidir. Çünkü tedavi ne kadar erken baslarsa, olumlu sonuç alinma orani da o kadar artmaktadir. Genellikle en az 1 cm büyüklügüne ulasmis olan kanserli hücre, elle yapilan kontrollerde ele gelmektedir. Belli bir yasa ulasan kadinlarda, düzenli olarak elle muayene oldukça önemlidir. Peki, elle meme kanseri kontrolü nasil yapilmaktadir? TRWikipedia



Meme kanseri kontrolünü elinizle yapmak için, her bir elinizi teker teker yukari kaldirin. Diger elinizle gögüs ve gögüs çevresine, koltuk altina dogru kitle olup olmadigini bastirarak kontrol edebilirsiniz. Burada karsilasacaginiz bir kitle için mutlaka doktorunuza basvurarak kanserli hücre olup olmadigini ögrenip, olumsuz bir durumda tedaviye bir an önce baslamalisiniz. Peki, diger meme kanseri belirtileri nelerdir?


Memede ele gelen kitlelerin yani sira, meme basinda çesitli akintilar, meme basinda içe dogru çekilme, memebasi derisinde degisiklik, meme çevresinde kizariklik ya da yara gibi durumlarda mutlaka doktorunuza danismalisiniz.


 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder