20 Ekim 2013 Pazar

Hamilelikte Folik Asit Alınmalı Mı?

  Hiç yorum yok

Uzmanlar tarafindan genellikle planli hamileliklerde, hamile kalmadan önce almaya baslamaniz tavsiye edilen folik asit, her saglikli anne adayi için önerilen ve günlük alinmasi gereken bir vitamindir. Hamilelik sirasinda folik asit alimi oldukça önemlidir. Almayan hamilelerin çocuklarinda, digerlerine oranla farkliliklar ve gelisim degisiklikleri görülebilir. Çocugun fiziksel ve zihinsel gelisiminde önemli bir yeri bulunan folik asidi, dilerseniz vitamin kapsülü seklinde, ya da folik asit içeren besinler tüketerek alabilirsiniz. Peki, folik asit içeren besinler nelerdir? TRWikipedia


Ispanak, findik, ceviz, fistik, kuru fasulye, yumurta sarisi, ay çiçegi, yesil sebzeler, karaciger ve mercimek gibi besinler, folik asit açisindan oldukça zengindir. Hamile kalmaya karar verdiginizde, bu besinlerin tüketimine özen göstererek, bebeginizin zihinsel ve fiziksel gelisimine destek olabilirsiniz.


Folik asit takviyesinden en üst düzeyde fayda saglamak istiyorsaniz, bu vitaminleri almaya hamilelikten 3 ay önce almaya baslamalisiniz. Böylece vücut, bebek olusmaya basladiginda zaten folik asit alimina alismis olacak. Hamileligin 3.ayi bitene kadar mutlaka alinmasi tavsiye edilen folik asit, günde 0,4 gr alinmalidir. Fazla ve az almamaya özen gösterin.


 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder