20 Ekim 2013 Pazar

Kurban Eti Hemen Yenir Mi?

  Hiç yorum yok

Kurban bayrami kapida. Bayram boyunca meshur bayram sofralarinda, üstelik sadece aksam degil ayni zamanda kahvalti sofralarinda da en çok tüketilen yemeklerden biri et yemekleridir. Et kavurma, et sote, pirzola gibi bayramda en çok tüketilen et yemeklerini hemen tüketmek saglikli mi? Kurban eti hemen yenir mi? TRWikipedia



Kurban bayraminda kurban kesmeyi düsünüyorsaniz, kesilen eti ayni gün tüketmemenizde yarar var. Çok taze et, hazmi oldukça zor oldugundan, hazim problemleri yasamaniza neden olabilir. Kurban eti tüketmek istiyorsaniz, et kesildikten sonra en az 1 gün etlerin dinlendirilmesine özen gösterin. Böylece et pistiginde daha lezzetli, daha yumusak ve daha hafif olur. Ayni gün pisirilen etin pistikten sonraki kokusu da daha agirdir.


Kestiginiz kurban etini en az 1-2 gün dinlendirdikten sonra pisirmeye özen göstermeniz gerektiginden bahsettik. Bilmeniz gereken diger bir konu da etleri sicak olarak posete koymamaniz gerektigidir. Gelen misafirlerinize, ikram etmek için kesilen kurban etinden ikram etmenizi tavsiye etmiyoruz. Bayramin ilk günü kurban kestirirseniz, kesilen eti en az 1-2 gün bekledikten sonra pisirmelisiniz.


 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder