20 Ekim 2013 Pazar

Normal Doğum Vajinada Genişlemeye Yol Açar Mı?

  Hiç yorum yok

Günümüzde normal dogum, eski zamanlara oranla daha az olarak tercih edilmektedir. Özellikle genç anne adaylari, dogumdan aylar önce sezeryan dogum yapmaya karar vererek, o gün geldiginde sezeryan dogum yapmaktadir. Oysa normal dogum, en saglikli dogum yöntemidir. Bu nedenle artik, acil bir durum olmadikça normal dogum yapilmasi kurali getirilmistir. Ancak sezeryan oranlarinda fazla bir düsüs görülmemistir. TRWikipedia



Anne adaylarinin birçogu, normal dogum konusunda vajina genislemesinden korkmaktadir. En çok merak edilen sorulardan biri ise normal dogum vajinada genislemeye yol açar mi? sorusu olmaktadir. Peki, gerçekten de böyle bir durum söz konusu mu? Eger öyleyse normal dogum mu yoksa sezeryan dogum mu tercih edilmelidir?


Normal dogum esnasinda, vajina genislemesi oldukça normaldir. Ancak bu esneklik, zamanla düzelmektedir. Asiri gerçeklesen esnemelerde ise dogum sonrasi çesitli estetik operasyonlar gerçeklestirilebilmektedir. Normal dogum yerine, vajinam genisler korkusu ile sezeryan dogum tercih etmek yanlistir. Çünkü normal dogum en saglikli dogum yöntemi olmakla beraber, annelik duygusu normal dogumda daha gerçekçi olarak hissedilmektedir.


 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder